søndag 21. november 2010

På tide med ny komfyr, kanskje?

John og jeg snakker mye om dagen om å kjøpe komfyr til hverandre til jul.. Det er jo ikke en helt kostnadsfri affære å kjøpe komfyr, og nå passer det ekstra godt denne julen, da jeg får dobbel lønn. Er vel igrunn nå eller aldri! Eller hverfall om veldig, veldig lenge..

Komfyren vi har nå har nemlig begynt å gå opp i liminga, for å si det mildt!
- Knappene/bryterne har delt seg i 2 og alle biter faller av
- Veggene på innsiden av ovnen holder seg på plass kun når det passer dem
- Døra til ovnen får vi ikke lukket 100%
- Ovnen kan plutselig slutte å varme, noe som passer svært dårlig når man lager stek!
- Varmluft fungerer ikke lengre
- Undervarme fungerer ikke lengre

Vel.. Kanskje ikke akkurat den beste komfyren i Vestfold? Det som er litt leit, er jo at dette er en ovn som vi fikk med når vi kjøpte huset vårt, og i og med at den så så flott og vedlikeholdt ut, syntes vi dette var supert, og kvittet oss med den vi da hadde. Så nå sitter vi uten fungerende ovn, og hadde i utgangspunktet to.. Men man kan jo ikke ta vare på alt man har dobbelt av heller..

Anyways! Vi har selvfølgelig vært litt rundt og tittet på de forskjellige alternativene, og kommet frem til at ovnen vi aller helst vil ha, er denne:

(Bilde hentet fra elkjop.no)

Fin, ikke sant?:) 
Det er en Gorenje-komfyr, så det er jo veldig god kvalitet man får for pengene! Også er den jo litt fancy, da ;) Den har slike innbygde knapper, som man trykker på, og så hopper de ut så man kan vri på dem. Den har også et display som viser grader og valgte plater, den har et innebygd steketermometer som man kan stikke i en stek f.eks. og så viser displayet kjernetemperatur i steken!
Den har også "ekte varmluft", noe som betyr at den har varmeelement rundt vifta, som gjør at den blåser ut oppvarmet luft, istedet for å sirkulere den lufta som er varmet opp fra elementene i ovnen. 
Og ikke minst... DEN FUNGERER! :D

Vi har også sett på et billigere merke, Beco, med dobbel ovn, men da går det jo utover kvaliteten og forventet levetid på ovnen da.. Hadde jo vært kjekt med dobbel ovn, men tenker jo også det hadde vært greit å investere i noe som varer når man først skal kjøpe ovn.. Billig er det jo ikke, og er greit å utsette en ny utgiftspost på komfyr i noen år ekstra!
Ka dokker tru?:)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar