fredag 4. juni 2010

Å ha en hund med EPI..

Vel, da falt dommen..
Vår kjære Khan har offisellt blitt diagnosert med sykdommen EPI (exocrin pancreasinuffisiens). Det betyr at bukspyttkjertelen hans ikke fungerer som den skal, og klarer derfor ikke å produsere de enzymene som trengs i tarmen for å bryte ned proteiner, karbohydrater og fett.

Vi merket for en stund siden at Khan hadde gått en del ned i vekt, og avføringa hans var gul.. Vi regna med at han hadde gått ned i vekt fordi han en stund gikk på feil fòr. Han hadde gått på fòr for middels store hunder, mens han veier akkurat nok til å gå på foret til store hunder. Khan er en langhåret collie, så med all den pelsen, gikk det også en stund før vi så HVOR tynn han faktisk var. Han så jo rett og slett litt lubben ut med all pelsen.. Men vi begynte å kjenne etter på han, og ble skremt av hva vi kjente. Vi prøvde å feite han opp med mye mat, men han fortsatte å rase ned i vekt.



Vi dro til dyrlegen med han på mandag denne uken, og de tok blodprøver som vi fikk svar på i dag. For at Khan skal få i seg nok næring, må vi hver dag følge 3 trinn:
1: Han må KUN spise det fòret vi kjøper til han, som er et fòr som inneholde svært lite fett.
2: Han må spise 2 kapsler om dagen som inneholder noen av de enzymene han selv ikke klarer å produsere
3: Han må spise vitamintilskudd i form av fiskeolje.

Dette skulle gi virkning i løpet av 1 uke, og hvis det ikke gjorde det, måtte vi sette han på en antibiotika-kur for å rense opp i bakterieoppblomstringen i tarmene hans før vi fortsetter.

Håper bare inderlig at dette løser problemet.. Gleder meg til han blir tjukk igjen.. Om han noen gang kan bli tjukk, da..



2 kommentarer:

  1. Stakkars Khan da! Håpe det hjelper og at han får i seg masse deilig sommer hundemat :-) Tjukk og fin blir han nok snart igjen :-)

    SvarSlett
  2. Vi håpa han skulle bli tjukk og fin igjen vi og, men han kommer aldri til å ha muligheten til å bli tjukk, i og med at han ikke skal ha i seg noe annet enn medisinen og slankeforet.. Men han må hvertfall bli rundere i kantene enn han er nå:D

    SvarSlett